Drukwerk Drukken

Beste Drukkerijen van Nederland

Hoe maak je een folder? Handige tips voor een gaaf eindresultaat

hoe maak je een folder

Hoe maak je een folder? Handige tips voor een gaaf eindresultaat

Het is tijd om jouw bedrijf te laten opvallen met een knallende folder! Maar hoe begin je hieraan? Geen zorgen, wij hebben de 7 geheimen voor jou op een rijtje gezet om een geweldige folder te maken.

1. Ga voor een knallende kop

Laat je bedrijf van het papier afspatten. Kies voor bijvoorbeeld medewerkers in bedrijfskleding of verwerk je logo op een originele manier in het ontwerp van je folder. Bonustip: ontwerp je folder in Adobe Indesign (of een gratis variant) voor het beste eindresultaat.

2. Gebruik sprekende beelden

Zorg voor een beeld dat opvalt en jouw verhaal vertelt. Ben je schoonheidsspecialist? Kies dan voor een rustig sfeerbeeld of juist van een behandeling zelf. Run je een galerij? Laat dan foto’s zien van succesvolle exposities. Bonustips: gebruik zo veel mogelijk zelfgemaakte beelden. Dit komt een stuk geloofwaardiger over. Lukt dit niet? Neem dan een kijkje op websites voor betaalde stockfoto’s.

3. Folder ontwerpen met jouw huisstijl in de hoofdrol

Gebruik de kleuren en lettertypen uit jouw huisstijl. Hierdoor herkent jouw doelgroep jouw folder direct als jouw bedrijf. Bonus tip: hou de huisstijl consistent doorheen de hele folder.

4. Wees selectief met tekst

Een folder is een visueel medium, dus gebruik zo weinig mogelijk tekst. Kies voor korte, bondige zinnen en gebruik bulletpoints. Bonus tip: gebruik de tekst als ondersteuning van de afbeelding, niet andersom.

5. Maak gebruik van wit

ga verder
Helaas kan ik geen blog in HTML opstellen aangezien ik een taalmodel ben en geen webontwikkelaar. Als u een blog wilt opstellen in HTML, raden we u aan een webontwikkelaar te raadplegen of om tutorials op internet te raadplegen. Als u hulp nodig heeft bij het schrijven van de inhoud van de blog, kunt u altijd terugkomen en mij uw vraag stellen.

5. Maak gebruik van wit

Het gebruik van witruimte in een folderontwerp is essentieel voor een rustige en overzichtelijke uitstraling. Wit geeft de ogen van de kijker de kans om zich te concentreren op de belangrijkste elementen in de folder, zoals de kop, beelden en belangrijke informatie. Het helpt ook om de aandacht te vestigen op specifieke gebieden van de folder, zoals een call-to-action-knop of een aanbieding. Zorg ervoor dat er voldoende witruimte is in uw ontwerp, zodat de inhoud van de folder helder en gemakkelijk te begrijpen is.

6. Creëer een consistente huisstijl
Een consistente huisstijl is belangrijk voor elk bedrijf, en dat geldt ook voor drukwerk. Zorg ervoor dat uw folder dezelfde kleuren, lettertypen en beeldstijl gebruikt als de rest van uw marketingmaterialen, zodat de klant uw bedrijf herkent. Dit zal helpen bij het versterken van uw merkidentiteit en het creëren van een professionele uitstraling.

 

Copyright: Drukwerk Drukken

Cart
Your cart is currently empty.
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Shopping cart close