Drukwerk Drukken

Beste Drukkerijen van Nederland

Duurzame druktechnieken en milieuvriendelijke drukmethoden

Duurzame druktechnieken en milieuvriendelijke drukmethoden

Duurzame druktechnieken en milieuvriendelijke drukmethoden

Als bedrijf wil je natuurlijk zo duurzaam mogelijk te werk gaan. Dat geldt ook voor de drukwerkproducten die je maakt en verkoopt. Gelukkig zijn er steeds meer duurzame druktechnieken en milieuvriendelijke drukmethoden beschikbaar. In deze blog lees je er alles over.

Waarom duurzaam drukwerk belangrijk is

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot topic. En terecht, want de wereld moet het met steeds minder grondstoffen doen. Bovendien willen consumenten steeds vaker producten kopen die op een verantwoorde manier zijn gemaakt. Door duurzaam drukwerk te produceren, kun je bijdragen aan een betere wereld én je onderscheidt je als bedrijf.

Duurzame druktechnieken

Er zijn een aantal duurzame druktechnieken die je kunt toepassen in je drukwerkproductie. Hieronder vind je een overzicht:

Digitale druk

Digitale druk is een van de meest duurzame druktechnieken. Hierbij wordt er geen inkt gebruikt, maar wordt de druk afgegeven door middel van elektronische besturing. Hierdoor is er geen sprake van inktverspilling en is de druk sneller en efficiënter. Bovendien kan digitale druk ook gebruikt worden voor kleine oplages, waardoor er minder papierverspilling is.

LED-druk

LED-druk is een techniek die gebruik maakt van LED-licht in plaats van UV-licht. Hierdoor is de drukprocedure minder belastend voor het milieu en wordt er minder energie verbruikt. Bovendien is LED-druk ook geschikt voor drukwerk met speciale materialen, zoals transparante folies.

Waterloze druk

Waterloze druk is een techniek die geen gebruik maakt van water tijdens de drukprocedure. Hierdoor is er geen sprake van waterverspilling en is de drukprocedure ook beter voor het milieu. Bovendien kan waterloze druk ook gebruikt worden voor drukwerk met speciale materialen, zoals transparante folies.

Milieuvriendelijke drukmethoden

Naast de bovenstaande duurzame druktechnieken, zijn er ook een aantal milieuvriendelijke drukmethoden die je kunt toepassen. Hieronder vind je een overzicht:

Gebruik van milieuvriendelijke inkten en chemicaliën

Er zijn steeds meer milieuvriendelijke inkten en chemicaliën beschikbaar die je kunt gebruiken in je drukwerkproductie. Hierdoor wordt de drukprocedure minder belastend voor het milieu en kun je bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Recycling van papier

Door te kiezen voor gerecycled papier in je drukwerk, kun je bijdragen aan een duurzamere toekomst. Hierdoor wordt minder bos gekapt en wordt er minder papierverspilling gegenereerd.

Kies voor een lokale drukker

Door te kiezen voor een lokale drukker, kun je bijdragen aan een duurzamere toekomst. Hierdoor wordt de transportafstand van je drukwerk verkort en wordt er minder CO2 uitstoot gegenereerd.

Verpakkingen van gerecycled materiaal

Door te kiezen voor verpakkingen van gerecycled materiaal, kun je bijdragen aan een duurzamere toekomst. Hierdoor wordt minder afval gegenereerd en wordt er minder druk gelegd op de natuurlijke grondstoffen.

Als je drukwerk op een milieuvriendelijke manier wilt produceren, zijn er dus genoeg opties. Van digitale druk tot milieuvriendelijke inkten en verpakkingen van gerecycled materiaal. Door de juiste keuzes te maken, kun je bijdragen aan een duurzamere toekomst en je onderscheidt je als bedrijf.

 

Drukwerk Drukken is een goede website om te bekijken voor meer informatie over duurzame druktechnieken en milieuvriendelijke drukmethoden.

 

Cart
Your cart is currently empty.
Shopping cart close